Photo by Yana Stancheva / RedBull content pool

Deelname aan de eerste RedBull AcroCross

3 September 2019   |   door Luke de Weert

De Bulgaarse acropiloot Veso Ovcharov organiseerde de eerste editie van de RedBull AcroCross! 13 piloten werden uitgenodigd om deel te nemen aan deze wedstrijd.

Het idee van de wedstrijd was om 9 letters te verzamelen (ACRO CROSS). Je verzamelt de letters ACRO door een acro-trick uit te voeren bij elk waypoint en je verzamelt de letters CROSS door alle waypoints te bereiken en op een klein vlot te landen. Als sommige piloten hetzelfde aantal letters hadden, dan krijgt de piloot met de snelste tijd de betere ranking. Niet alleen door een acro-trick doen krijg je een letter maar ook bonustijd. Hoe moeilijker de trick is, des te meer bonus tijd je krijgt.

Het is een heel speciaal wedstrijdformaat. Je moet goed nadenken of je het risico wilt nemen om de moeilijkste trick uit te voeren en meer hoogte te verliezen en dan ook weer je hoogte probeert te pakken of dat je het save speelt en een makkelijke trick uitvoerd en minder hoogte verliest.

Naast de competitie was de sfeer bij Lift-Sopot super tof! Iedereen was super enthousiast, we hadden super lekker eten en ook een zwembad om te genieten van de tijd na een task. Ook had elke piloot zijn eigen ijssmaak die hun land vertegenwoordigde. Natuurlijk had ik dat ijs met wietsmaak...

Ik eindigde op de 4e plaats en ben er super blij mee! Ik had nooit verwacht om deze positie te bereiken omdat ik niet veel ervaring heb op het gebied van XC.

Ik kijk er echt naar uit om volgend jaar weer deel te nemen! Ik had een hele leuke tijd in Bulgarije en heb veel nieuwe vrienden gemaakt!

RedBull AcroCross
RedBull AcroCross
RedBull AcroCross

Photo's by Yana Stancheva / RedBull content pool