Photo by Laurent Merle Photographies

Geweldige acro shows bij de Coupe Icare 2019

24 September 2019   |   door Luke de Weert

Van 19 t/m 22 september was de 46e editie van de Coupe Icare! Ik en mijn teamgenoot Mael Jimenez konden uit een helikopter springen en onze synchro show aan duizenden mensen laten zien!

We konden ook de single-skin prototypes testen van AirG Products. Ik vond het heel vet om deze vleugels te vliegen. Ze waren compact en licht voor de hike, en eenmaal op de start, zonder veel wind was het super eenvoudig om ze op te zetten en weg te starten!

We konden ook met de Carlito-prototype vliegen. Dit wordt een toekomstige acro-vleugel maar dan meer gericht op wedstrijden! Ik heb er aan gevlogen en ik voelde de potentie van de vleugel! Het had veel energie voor de hardcore manoeuvres, maar het was helemaal niet agressief vergeleken met een aantal andere wedstrijdvleugels!

Ik had ook de kans om de Woody Valley Acro Base te testen! Ik vond het harnas echt super! Het is super stabiel maar geeft tegelijkertijd ook een goede reactie op gewichtsbesturing! Dit heeft me enorm geholpen bij het verbeteren van een aantal manoeuvres!

Om de synchro show van Mael en mij te bekijken van mijn POV: klik hier!

Coupe Icare synchro acro
Coupe Icare smiling
Coupe Icare synchro infinity

Photo's by Laurent Merle Photographies